info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Répás szélforgók

Répás szélforgók - kép

Hozzávalók:

  • 150 g reszelt sárgarépa
  • 100 g vaj
  • 200 g tönkölyliszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • szilvalekvár
  • egy csipet só
  • sütőpor

Elkészítése:

A sárgarépát egy tálba lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tejfölt, a sót és a puha vajat, majd tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük. A tésztát vékony lapra nyújtjuk, kivágjuk a kívánt formákat és megtöltjük lekvárral. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

A szélforgókhoz biztosan jól fognak jönni: