info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Répatatár

Répatatár - kép
  • 300 g meghámozott sárgarépa
  • 150 g crème fraîche vagy zsíros tejföl
  • 30 g mandulapaszta
  • 500 ml zöldségleves-alaplé
  • 2 teáskanál savanyított zöldbors
  • 2 teáskanál apróra vágott kapribogyó
  • 1 evőkanál apróra vágott kapor
  • 1 újhagyma
  • Cayenne-bors ízlés szerint és só
A sárgarépát a HANDY szeletelővel kockákra vágjuk, az alaplében rövid ideig forraljuk (vigyázzunk, hogy ne főzzük szét), leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mandulapasztát, az apróra vágott újhagymát, az apróra vágott kapribogyót, a Cayenne-borsot, sózzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Apróra vágott zöldborssal és friss kaporral kevert crème fraîche-sel tálaljuk. Sült sárgarépával is díszíthetjük, a pirított bagett nagyon jól illik hozzá.