- 300 g meghámozott sárgarépa
- 150 g crème fraîche vagy zsíros tejföl
- 30 g mandulapaszta
- 500 ml zöldségleves-alaplé
- 2 teáskanál savanyított zöldbors
- 2 teáskanál apróra vágott kapribogyó
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 újhagyma
- Cayenne-bors ízlés szerint és só
A sárgarépát a HANDY szeletelővel kockákra vágjuk, az alaplében rövid ideig forraljuk (vigyázzunk, hogy ne főzzük szét), leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mandulapasztát, az apróra vágott újhagymát, az apróra vágott kapribogyót, a Cayenne-borsot, sózzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Apróra vágott zöldborssal és friss kaporral kevert crème fraîche-sel tálaljuk. Sült sárgarépával is díszíthetjük, a pirított bagett nagyon jól illik hozzá.