Szükség lesz:
- 4 tojásra,
- 3 lehámozott és kimagozott paradicsomra,
- 1–2 zöldpaprikára,
- 1 piros paprikára,
- 1 hagymára,
- 2–3 cikk préselt foghagymára,
- 1 bögre vízre,
- 3 evőkanál olívaolajra,
- 1 teáskanál őrölt paprikára,
- sóra, borsra
Egy magas falú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a foghagymát. Amikor a hagyma üvegesre sült, szórjuk hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint keverjük hozzá az őrölt paprikát. Mindezt öntsük fel vízzel, ízesítsük sóval, borssal és forraljuk fel. 3 percig főzzük, majd a legkisebb fokozaton lefedve 10 percig főzzük tovább. Kanál segítségével készítsünk „fészkeket” a keverékben, amibe óvatosan bele ütjük a tojásokat. Újra fedjük le a serpenyőt és főzzük további 10 percig, vagy addig, ameddig a tojások megfőnek olyan állagúra, amilyenre szeretnénk. Kenyérrel, pitával vagy rizzsel tálaljuk.