info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Shakshuka

Mély serpenyők GrandCHEF - kép

Szükség lesz:

  • 4 tojásra,
  • 3 lehámozott és kimagozott paradicsomra,
  • 1–2 zöldpaprikára,
  • 1 piros paprikára,
  • 1 hagymára,
  • 2–3 cikk préselt foghagymára,
  • 1 bögre vízre,
  • 3 evőkanál olívaolajra,
  • 1 teáskanál őrölt paprikára,
  • sóra, borsra

Egy magas falú serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a foghagymát. Amikor a hagyma üvegesre sült, szórjuk hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint keverjük hozzá az őrölt paprikát. Mindezt öntsük fel vízzel, ízesítsük sóval, borssal és forraljuk fel. 3 percig főzzük, majd a legkisebb fokozaton lefedve 10 percig főzzük tovább. Kanál segítségével készítsünk „fészkeket” a keverékben, amibe óvatosan bele ütjük a tojásokat. Újra fedjük le a serpenyőt és főzzük további 10 percig, vagy addig, ameddig a tojások megfőnek olyan állagúra, amilyenre szeretnénk. Kenyérrel, pitával vagy rizzsel tálaljuk.