info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokSörös sertéskockák

Sörös sertéskockák

ReceptekHúsok
2024. 10. 18.
Sörös sertéskockák - kép

Készítsd elő a következőket:

  • 750 g pörkölthöz sertéshús
  • 100 ml olaj
  • só és bors
  • 120 g sárgarépa
  • 60 g petrezselyem
  • 60 g zeller
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál paradicsompüré
  • 300 ml sötét sör
  • 3 babérlevél
  • 5 szem szegfűbors
  • 5 szem bors
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 500 ml húsleves alaplé
  • 50 g finomliszt

Elkészítése:

A kockákra vágott sózott, borsozott húst egy nagy lábosban aranybarnára sütjük. A húst félretesszük, és a serpenyőben lévő zsiradékhoz hozzáadjuk a HANDY szeletelővel finomra vágott hagymát, sárgarépát, fehérrépát és zellert. Lassú lángon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, az átpasszírozott fokhagymát hozzáöntjük a sört és kissé összekeverjük. Hozzáadjuk a fűszernövényeket, visszatesszük bele a húst, hozzáadjuk az alaplevet, és puhára pároljuk. A végén hozzákeverjük az előre elkészített rántást, és rövid ideig még rotyogtatjuk.
EGY TIPP: A rántás helyett pépesíthetünk vagy összeturmixolhatunk néhány zöldséget, és ezzel is besűríthetjük az edényben lévő folyadékot.

A recepthez segítségedre lehetnek: