Készíts elő:
- 300 g cukkinit
- 200 g répát
- 200 g búzadarát
- 200 g kockázott, füstölt szalonnát
- 100 g parmezán vagy pecorino sajtot
- ½ tasak sütőport
- 3 gerezd fokhagymát
- 3 tojást
- 2 ek. apróra vágott zöldfűszer (olaszos keverék: tárkony, zsálya, rozmaring, oregánó)
- 1 apróra vágott hagymát
- 1 dl olajat + a sütéshez
- só, bors
- lisztet vagy zsemlemorzsát a sütőformához
Reszeld durvára a megtisztított cukkinit és répát, sózd meg őket, és várj
kb. 10 percig, amíg nedvességet eresztenek. Egy konyharuha segítségével csavard ki belőlük a vizet. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a szalonnát. Egy keverőtálba reszeld bele a sajtot, nyomd bele a fokhagymát, add hozzá a répát, a cukkinit, a szalonnás hagymát, a sütőport, az 1 dl olajat, a tojásokat és az apróra vágott zöldfűszereket. Sóval és borssal fűszerezd. A sütőformát kend ki vagy permetezz bele
sütőformába való olajat. Szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával. Töltsd meg a cukkinis keverékkel, és
180°C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára a cukkinikenyeret. Tálalhatod melegen, főételként főtt krumplival és paradicsomsalátával, vagy hidegen.