info text
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokSós húsvéti bárány

Sós húsvéti bárány

ReceptekHúsok
2025. 03. 24.
DELÍCIA kisbárány alakú kerámia sütőforma - kép

Készítsd elő a következőket:

  • 350 g füstölt hús
  • 200 g kifli
  • 50 g medvehagyma
  • 50 g csalán
  • 7 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál édeskömény mozsárban törve
  • 1 teáskanál finomra vágott friss kakukkfű
  • 1 teáskanál egész édeskömény
  • szerecsendió ízlés szerint
  • só, bors
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítése:

A péksüteményt apró darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A vöröshagymát és a mogyoróhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a füstölt húst, enyhén megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a csalánt és a fokhagymát finomra vágjuk, és a péksüteményhez adjuk. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, a kakukkfüvet, az édesköményt és a szerecsendiót, sóval, borssal ízesítjük. A sózással bánjunk óvatosan, mert a füstölt hús önmagában is sós lehet. A kihűlt húst alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval. A masszát vajjal kikent formába simítjuk, és 180 °C-on kb. 45 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés után kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.

A recepthez segítségedre lehetnek: