Elkészítése:
Először a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. A főzővíz egy részét félretesszük, a maradékot leszűrjük. Amíg a tészta fő, a szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk, a parmezánt finomra reszeljük. A tojássárgáját egy tálban elkeverjük a sajt egy részével, majd frissen őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadunk 1,5–2 merőkanálnyi tésztafőző vizet, és jól elkeverjük. Egy mély serpenyőben felolvasztjuk a vajat egy evőkanál olívaolajjal, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. A leszűrt tésztát a serpenyőbe tesszük, hozzáöntünk egy merőkanálnyi főzővizet, átkeverjük, egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről és további 1–2 percig pihentetjük. Hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd alaposan összeforgatjuk, hogy minden szál tésztát egyenletesen bevonjon. A kész ételt tányérokra szedjük, és a maradék reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.