Hozzávelók:
- 1 salotta hagyma
- extra szűz olivaolaj
- 350 g arborio rizs
- 200 ml fehérbor
- 800 ml csirkeaprólék vagy zöldség alaplé
- só
- csokor zöld spárga (kb 500 g)
- 25 g parmezán
- 1 kanál vaj
- 200 g füstölt lazac
- apróra vágott petrezselyem vagy tárkony
Elkészítés:
A salotta hagymát olivaolajon pirítsd üvegesre, egy lábasban vagy mély serpenyőben. Szórd rá a rizst, és 2 percen keresztül pirítsa, folyamatos keverés mellett. Öntsd rá a fehérbort, és hagyd elpárologni. Ezután kanalazd az alaplevet az edénybe úgy, hogy minden kanál esetén várd meg, míg az előző kanálnyi alaplét a rizs magába szívja. Tedd a spárgát egy fazék megsózott forró vízbe, és párold 2 percen keresztül, majd szűrd le, és mosd át hideg vízsugár alatt. Adj hozzá jeget, hogy megőrizze frissességét és színét. a Spárgát vágd 2-3 cm-es darabokra, a fejüket hagyd egyben. a rizottó 15-20 percnyi alaplé hozzáadás és kevergetés után készen van. Add hozzá a parmezánt és a vajat, keverd össze. a végén add hozzá a lazacot és a spárgát. Tálalást követően szórd meg apróra vágott petrezselyemmel vagy más fűszerrel.