info text

Szerb pasulj

ReceptekLevesek
2025. 03. 04.
PRESIDENT Stone edénykészlet, 8 db-os - kép

Készítsd elő a következőket:

  • 500 g fehér bab az csomagolás szerint megfőzve
  • 100 g kockára vágott burgonya
  • 100 g füstölt szalonna, felkockázva
  • 20 ml olaj
  • 4 paradicsom, kockákra vágva
  • 1 db hagyma apróra vágva
  • 50 g paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 szálzeller felkockázva
  • 2 sárgarépa kockákra vágva
  • 1 fehérrépa kockákra vágva
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
  • 1 evőkanál csípős őrölt pirospaprika
  • majoránna és oregánó ízlés szerint
  • húsleves alaplé vagy víz szükség szerint
  • só, bors
  • friss petrezselyem a szóráshoz

Elkészítése:

Egy lábasban olajon megpirítjuk a szalonnát, a sárgarépát, a burgonyát, a fehérrépát, a zellert és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, rövid ideig tovább pirítjuk, majd belekeverjük mindkét paprikát, és ismét megpirítjuk. Felöntjük alaplével vagy vízzel, hozzáadjuk a paradicsomokat, és addig főzzük, amíg minden megpuhul. Belekeverjük az előírás szerint megfőzött babot, fűszerezzük, ecettel ízesítjük, majd sóval és borssal beállítjuk az ízeket. Annyi vizet vagy alaplevet használunk, hogy az éppen ellepje az összetevőket. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A recepthez segítségedre lehetnek: