info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Szilvás morzsa (crumble)

DELÍCIA sütőtál 22 x 13 cm - kép

Hozzávalók:

  • 1,3 kg szilva
  • 140 g rétesliszt
  • 150 g barnacukor
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 70 g lehűtött vaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál citromhéj
  • kardamom, fahéj
  • egy csipet só
A szilvát, a citromhéjat, a citromlevet, a keményítőt, a cukor felét, a sót és a fűszereket összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Elkészítjük a morzsát a liszt, az apróra vágott vaj és a maradék cukor összekeverésével. A szilvás keveréket tepsibe tesszük, megszórjuk a morzsával és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
 
EGY TIPP: A morzsát kedvenc fagylaltoddal is tálalhatod, és megszórhatod pisztáciával.