Hozzávalók:
Alap - 225 g kristálycukor
- 165 g finomliszt
- 80 ml tej
- 5 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- vanília kivonat ízlés szerint
Tejes keverék - 200 g cukrozatlan sűrített tej
- 150 g édesített sűrített tej
- 60 g zsíros tej
Topping - 250 ml 30%-os tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- őrölt fahéj a meghintéshez
A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjéktől, majd a sárgákat nagy sebességgel
habosra keverjük a cukor ¾ részével. Hozzáadjuk a tejet a vaníliával és összekeverjük. A keveréket félretesszük. A tojásfehérjéket nagy sebességgel felverjük, amint a hab elkezd besűrűsödni, fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot. Kemény habbá verjük. A habosra kevert tojássárgákat, majd a tojáshabot lassan belekeverjük a liszt, a sütőpor és a só keverékébe. Az egészből tésztát keverünk
A tésztát beleöntjük egy vajjal kikent és liszttel megszórt
formába vagy tűzálló tálba. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd a kész tortaalapot egy villával az egész felületén megszurkáljuk. A háromféle tejet összekeverjük és ráöntjük a megszurkált tortaalapra. Elkenjük a szélekig és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tejszínt cukorral felverjük és a tortaalapra rétegezzük. Végül fahéjjal megszórjuk.