info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Tres Leches

Tres leches - kép

Hozzávalók:

Alap
  • 225 g kristálycukor
  • 165 g finomliszt
  • 80 ml tej
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • vanília kivonat ízlés szerint
Tejes keverék
  • 200 g cukrozatlan sűrített tej
  • 150 g édesített sűrített tej
  • 60 g zsíros tej
Topping
  • 250 ml 30%-os tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • őrölt fahéj a meghintéshez
A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjéktől, majd a sárgákat nagy sebességgel habosra keverjük a cukor ¾ részével. Hozzáadjuk a tejet a vaníliával és összekeverjük. A keveréket félretesszük. A tojásfehérjéket nagy sebességgel felverjük, amint a hab elkezd besűrűsödni, fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot. Kemény habbá verjük. A habosra kevert tojássárgákat, majd a tojáshabot lassan belekeverjük a liszt, a sütőpor és a só keverékébe. Az egészből tésztát keverünk
 
A tésztát beleöntjük egy vajjal kikent és liszttel megszórt formába vagy tűzálló tálba. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd a kész tortaalapot egy villával az egész felületén megszurkáljuk. A háromféle tejet összekeverjük és ráöntjük a megszurkált tortaalapra. Elkenjük a szélekig és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tejszínt cukorral felverjük és a tortaalapra rétegezzük. Végül fahéjjal megszórjuk.