info text
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokÚjszerű húsvéti sütemények

Újszerű húsvéti sütemények

Ropogós kesudiós keksz

DELÍCIA Kekszpecsét, 6 húsvéti motívum - kép

Hozzávalók:

  • 100 g puha vaj
  • 100 g kristálycukor
  • vanília kivonat ízlés szerint
  • 1 tojássárgája
  • 150 g finomliszt
  • 50 g finomra darált kesudió

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és sima tésztát készítünk, amit ezután pihentetünk egy rövid ideig.
Ezután kinyújtjuk, tetszés szerint kiszaggatjuk és kekszpecséttel mintát is nyomhatunk bele.
180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

Húsvéti mézeskalács

Húsvéti mézeskalács  - kép

A tésztához:

  • 600 g finomliszt
  • 150 g porcukor
  • 200 g langyos méz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna vagy ½ tasak sütőpor
  • 120 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 2 kk. mézeskalácsfűszer

A cukormázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 170-200 g porcukor
  • 1 ek. citromlé
  • élelmiszer-színezék

Elkészítés:

Tészta: Keverd össze a hozzávalókat, és dolgozd őket kemény tésztává. A tésztát csomagold frissentartó fóliába, és pihentesd a hűtőben 24 órán át. Melegítsd elő a sütőt 160 ˚C-ra. Nyújtsd ki a pihentetett tésztát, és szaggasd ki kedvenc formáiddal. Sütőpapíron süsd a mézeskalácsot kb. 12 perc alatt aranyszínűre. Még melegen kend meg felvert tojással.

Cukormáz: Először szitáld át a porcukrot egy sűrű szövésű szitán. Egy habverővel vagy a robotgép legalacsonyabb fokozatán keverd fehér, sűrű habbá a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével. A kész hab a habverőre ragad, és nem folyik le róla. A habhoz keverj élelmiszer-színezéket, és szükség esetén citromlével hígítsd megfelelő állagúra.