A cseh kocsmák egyik népszerű sörkorcsolyája a hagymás, ecetes páclében eltett krinolin, azaz az utopenec. Otthon is könnyen elkészítheted!
Az alapja a minőségi húsáru és a páclé helyes fűszerezése. A többiről már mindenki saját ízlése dönt. Az utopenecet általában hagymával teszik el. Emellé kerülhet más zöldség is,
például paprika, pepperóni, uborka vagy káposzta. A pikáns ízt mustárral vagy Worchester-szósszal fokozhatjuk. Nagyobb mennyiségű utopenec pácolására a legjobb a
csatos befőttesüveg.
De ha kezdésként egy kisebb adaggal kísérleteznél, szerezz be egy praktikus
készletet olajban eltett sajtokhoz, amelyben krinolint is pácolhatsz. És végül a legfontosabb:
mennyi ideig kell pácolni az utopenecet? Szerintünk egy hétig. Így tökéletes lesz! Mutatjuk a receptet is, hogy kipróbálhasd.
Készíts elő:
- 2 kg krinolint
- 800 g hagymát
- 0,75 l vizet
- 0,5 l 5%-os ecetet
- egy csipet sót
- 2 ek. kristálycukrot
- 16 szem szegfűborsot
- 16 szem borsot
- 8 pepperóni paprikát
Elkészítés:
A hagymát karikázzuk fel, a krinolinokat hosszában negyedeljük fel, és felváltva rétegezzük őket a befőttesüvegbe. A vizet forraljuk kb. 10 percig az ecettel, a cukorral és a pepperónikkal, majd hűtsük ki, és ezzel a páccal öntsük fel a hagymás krinolint. Lehetőleg 1 hétig pihentessük, de már a kétnapos utopenec is fogyasztható.
Ezekre lesz szükséged: