info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokVadas mártás levesfőzővel

Vadas mártás levesfőzővel

ReceptekHúsok
2024. 10. 22.
Vadas mártás levesfőzővel - kép
  • 500 ml húslevesalaplé (marha, csirke vagy zöldség)
  • 250 ml 30%-os tejszín
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g fehérrépa
  • 50 g zeller
  • 50 ml fehérbor
  • 5 evőkanál ételsűrítő
  • (készen megvehető, vagy otthon
  • elkészített rántás)
  • 2 evőkanál cukor vagy ízlés szerint
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 hagyma
  • 10 szem bors
  • 5 szem szegfűbors
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál ecet
  • kakukkfű ízlés szerint
  • áfonya és citrom
A zöldségeket apró kockákra vágjuk a HANDY szeletelővel (9. oldal), majd beletesszük a levesfőzőbe. Hozzáadjuk az alaplevet, a fűszereket, az előzőleg felforralt bort, majd beállítjuk a MÁRTÁSOK programot 15 percre. 10 perc elteltével kinyitjuk a fedőt, kivesszük a fűszereket, hozzáadjuk a rántást, visszazárjuk a fedőt, és hagyjuk a programot befejeződni. Ismét kinyitjuk a fedőt, hozzáöntjük a tejszínt, ízesítjük mustárral, cukorral, sóval és forralt ecettel, majd visszazárjuk a fedőt, és röviden összekeverjük a PULSE programmal. Kedvenc húsfélénkkel (vadhús, marha, nyúl stb.), zsemlegombóccal, egy szelet citrommal és áfonyalekvárral tálaljuk.