- 500 ml húslevesalaplé (marha, csirke vagy zöldség)
- 250 ml 30%-os tejszín
- 200 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 50 g zeller
- 50 ml fehérbor
- 5 evőkanál ételsűrítő
- (készen megvehető, vagy otthon
- elkészített rántás)
- 2 evőkanál cukor vagy ízlés szerint
- 1 kávéskanál mustár
- 1 hagyma
- 10 szem bors
- 5 szem szegfűbors
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál ecet
- kakukkfű ízlés szerint
- só
- áfonya és citrom
A zöldségeket apró kockákra vágjuk a HANDY szeletelővel (9. oldal), majd beletesszük a
levesfőzőbe. Hozzáadjuk az alaplevet, a fűszereket, az előzőleg felforralt bort, majd beállítjuk a MÁRTÁSOK programot 15 percre. 10 perc elteltével kinyitjuk a fedőt, kivesszük a fűszereket, hozzáadjuk a rántást, visszazárjuk a fedőt, és hagyjuk a programot befejeződni. Ismét kinyitjuk a fedőt, hozzáöntjük a tejszínt, ízesítjük mustárral, cukorral, sóval és forralt ecettel, majd visszazárjuk a fedőt, és röviden összekeverjük a PULSE programmal. Kedvenc húsfélénkkel (vadhús, marha, nyúl stb.), zsemlegombóccal, egy szelet citrommal és áfonyalekvárral tálaljuk.