Hozzávalók:
- 300 g babkonzerv
- 150 g paradicsom
- 100 g zsemlemorzsa
- 150 g pirospaprika
- 130 g sárgarépa
- 120 g hagyma
- 50 ml olívaolaj
- 20 g ketchup
- 2 gerezd összezúzott fokhagyma
- 2 teáskanál oregánó
- 1 tojás
- tabasco ízlés szerint
- só, bors
Elkészítése:
A paprikát, a hagymát és a sárgarépát
felkockázzuk és forró olajban körülbelül 10 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a közepe és a magok nélkül felkockázott paradicsomot. A keveréket még egy kis ideig pirítjuk.
A konzervbabot a leve nélkül
robotgépben összeturmixoljuk, hozzáadjuk a ketchupot, a zsemlemorzsát, a fokhagymát, a tojást és az egészet alaposan összekeverjük. Fűszerekkel ízesítjük és hagyjuk kihűlni. A keverékből
pogácsákat formázunk és az enyhén megolajozott
grillen mindkét oldalát megsütjük.
Ecetes lilahagymával, salátával, paradicsommal, házi zsemlével és fűszeres szósszal tálaljuk.
Ecetes hagyma:- 1 vöröshagyma kockákra vágva
- 2 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál barna cukor
Az ecetet a cukorral annak feloldódásáig keverjük, majd hozzáadjuk a hagymát. A hagymát körülbelül 1 óráig a lében pácoljuk.