info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Vega burger babbal

Hozzávalók:

  • 300 g babkonzerv
  • 150 g paradicsom
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 150 g pirospaprika
  • 130 g sárgarépa
  • 120 g hagyma
  • 50 ml olívaolaj
  • 20 g ketchup
  • 2 gerezd összezúzott fokhagyma
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 tojás
  • tabasco ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítése:

A paprikát, a hagymát és a sárgarépát felkockázzuk és forró olajban körülbelül 10 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a közepe és a magok nélkül felkockázott paradicsomot. A keveréket még egy kis ideig pirítjuk.
A konzervbabot a leve nélkül robotgépben összeturmixoljuk, hozzáadjuk a ketchupot, a zsemlemorzsát, a fokhagymát, a tojást és az egészet alaposan összekeverjük. Fűszerekkel ízesítjük és hagyjuk kihűlni. A keverékből pogácsákat formázunk és az enyhén megolajozott grillen mindkét oldalát megsütjük.
Ecetes lilahagymával, salátával, paradicsommal, házi zsemlével és fűszeres szósszal tálaljuk.

Ecetes hagyma:
  • 1 vöröshagyma kockákra vágva
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál barna cukor
Az ecetet a cukorral annak feloldódásáig keverjük, majd hozzáadjuk a hagymát. A hagymát körülbelül 1 óráig a lében pácoljuk.
SIENA lapostányér ø 27 cm - kép