info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekLevesekZellerkrém almával

Zellerkrém almával

ReceptekLevesek
2024. 10. 22.
Zellerkrém almával
  • 700 ml tyúkhúsleves alaplé
  • 300 g zellergyökér
  • 250 ml 30%-os tejszín
  • 200 g alma
  • 150 g burgonya
  • 100 g szárzeller
  • 40 g vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
A zellert, almát és burgonyát apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd vajon pirítjuk kb. 5 percig. A megpirított keveréket áttesszük a levesfőzőbe, hozzáadjuk az alaplevet, és bekapcsoljuk a krémleves programot. A program befejezése után hozzáöntjük a tejszínt, és röviden összekeverjük a PULSE programmal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

EGY TIPP: A markánsabb íz érdekében a levest meglocsolhatjuk dióolajjal és zelleres-petrezselymes olajjal.