A kerámia formában készített toaszt kenyérnek tökéletes az állaga és ropogós a héjaNem csak ízletes és tökéletesen átsült toaszt kenyeret készíthetsz ebben a formában, de például édes banánkenyeret, vagy más finomságokat. A kerámia forma fedelén bemélyedések vannak, amelyek dombornyomott hagynak az ételen a még egyszerűbb szeletelés és porciózás érdekében. A tapadásmentes glazúr, lehetővé teszi a kenyér könnyű kifordítását.
Most mindenki könnyen készíthet friss sajtot ;-)Ízletes, tápláló és egészséges. Ilyen egy hagyományos friss sajt. Könnyedén elkészítheted te magad is – egy ügyes készlettel mindenki elkészítheti ezt az egészséges uzsonnát vagy vacsorát! A sajtot ízesítheted fűszerekkel, friss gyógynövényekkel vagy dióval.
RECEPT A FRISS SAJT ELKÉSZÍTÉSÉHEZ A VAGY „FROMAGE FRAIS”
A friss sajtnak egy nagy előnye van az érlelt sajttal szemben és az, hogy egy-kettő elkészül, vagy csak nagyon rövid ideig kell érlelni és ez által egyből fogyasztható! Sőt nagyon fontos, hogy gyorsan elfogyaszd, mivel a friss sajt nem ál el hosszú ideig kivéve, ha bepácolod vagy füstölöd. A friss sajtnak magas a fehérje és a magnézium tartalma, és nyomokban tartalmazhat például jódot, A, D vagy E vitaminokat.
Csak néhány dologra lesz szükséged:• 2L teljes tej
• 80 ml friss citromlé, amely a tejoltót helyettesíti
• gyógynövények saját ízlés szerint • 1 kis kanál só
Forrald fel a tejet a lábasban 92 °C fokra, a hőfok megőrzéséhez segítségedre lehet az
ACCURA Digitális hőmérő. Kapcsold le a lángot, add hozzá a tejoltót, könnyedén keverd meg és hagyd 30 percig pihenni. Ezt követően szűrd át egy aprólyukú szitán, a fennakadt sajtállagot hagyd lecsepegni, sózd meg és ízesítsd apróra vágott gyógynövényekkel. A szűrőt tömd ki vászonnal, helyezd az edénybe, a sajtállagot helyezd át a vászonra és a préselő tekerccsel simítsd ki. A rugó segítségével nyomd össze és zárd le az edényt. A sajtot körülbelül 1 óráig préseljük szobahőmérsékleten, és ez után helyezd 2 órára a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön.
Tipp: Engedd el a fantáziád és a gyógynövények helyett ízesítsd a sajtot dióval vagy szárított paradicsommal. Így a sajtod íze mindig izgalmas lesz.
Ezek is jól jöhetnének: